Aspen/Bæverasp

Dr. Bach Originale Blomsteressens i blandingsforholdet 1:240 Enkelt essens i pipetteflaske for nem dosering.

Aspen gives til de, der bliver grebet af pludselig frygt eller bekymring uden kendt årsag, og som derfor generelt kan være nervøse og ængstelige. Et typisk behov for Bævreasp kommer, når man vågner med frygt fra mareridt, selv om man har glemt drømmen.

Aspen er godt for børn, der har mareridt eller er mørkeræd. (Se også Rock Rose, Soløje for panik-angst).

Aspen-frygten kan komme dag såvel som nat, det er en uforklarlig ængstelse eller følelse af "at noget vil ske", som kan slå til, når man er alene eller uden varsel, når man er sammen med venner.

Disse pludselige, uforklarlige anfald af angst kan ledsages af rysten, skælven eller svedudbrud.

Den positive kvalitet ved Aspen er en tilstand af indre ro, sikkerhed og frygtløshed. Anspændelsen erstattes af ønsket om eventyr og nye oplevelser uanset vanskeligheder og farer.

Aspen gør folk i stand til at forstå, at alt bygges på kærlighed og giver en dybere tillid til livsprocessen.

Dr. Bach skrev det således i sit lille hæfte: De Tolv Helbredere og andre remedier:

´Når vi først kommer til den forståelse, er vi ude over smerte og lidelse, ude over bekymring eller frygt, ude over alt undtagen glæden ved livet, ved døden og glæden over vor udødelighed...vi kan gå den vej gennem al fare, gennem alle vanskeligheder uden at føle frygt.′

Ingredienser: Cognac, vand og blomsteressens. 40% vol.

Dosering: 2 dråber i et glas vand.

Dr. Bach originale blomsteressenser fra Ainsworth er skabt efter den udtrækningsmetode brugt af Dr. Edward Bach og blomsteressensen er konserveret med cognac.